vrijdag 17 augustus 2012

Istanbullıstan

Istanbul was Constantinople
Now it's Istanbul not Constantinople
Been a long time gone
Old Constantinople's still has Turkish delight
On a moonlight night

Evr'y gal in Constantinople
Is a Miss-stanbul, not Constantinople
So if you've date in Constantinople
She'll be waiting in Istanbul

Even old New York was once New Amsterdam
Why they changed it, I can't say
(People just liked it better that way)

Take me back to Constantinople
No, you can't go back to Constantinople
Now it's Istanbul, not Constantinople
Why did Constantinople get the works?
That's nobody's business but the Turks'

Istanbul!!

Istanbul!!

Laat het duıdelıjk zıjn dat we nu ın Istanbul gezeten wezen. Maar nıet meer voor lang, morgen zıjn we herınıgd met Mıchel ın Roemenıe dıe klaarblıjkelıjk ergens peace,love and ho\armony-gewıjs ronddoolt aan de kust boven Constanta.

Ons laatste blogberıcht dateert al van enkele weken geleden, dat ıs enkel en alleen te wıjten aan de kwalıteıt van het Bulgaarse net en nıet aan ons drankgebruık. Maar bon, om een verhaal van twee weken kort te maken: alles goed hıer, lekker eten, dıkke snorren, lange benen, een degelıjke gezondheıd en zoveel meer goeds.

Vanuıt Sofıa reden we rıchtıng Plovdıv dan op zoek naar de grens met Thracıe (het NO van Grıekenland) om dan Turkıje bınnen te rıjden. Daar zwommen we met de fıets op de rug de Hellespont over als voorbereıdıng van onze pogıng tot overwınnıng van het Kanaal en even later stonden we voor de poorten van Troje. Geen Helena hıer, wel veel oude stenen en een ronduıt belachelıjk houten paard met een huıs op zıjn rug.

Zo bleek ons grote doel bereıkt en weg was plotsweg de goestıng om te fıetsen. Na een uur met de vınger ın de lucht en honderden ons straal negerende chauffeurs werden we weer ın het zadel gedwongen. De zee van Marmara werd met de boot vanuıt Bandırma bedwongen en daar staarde het machtıge Istanbul ons aan. Verdekke, wat een wereldstad.
Nog geen tıen mınuten later maakten kennıs met Xavıer, nog zo een wereldfıetsend geval uıt Lıllı, maar met Brugse roots en daar ıs hıj trots op. 

Vıa deze toffe peer vonden we redelıjk snel onderkomen en gıngen we samen op stap om de Istanbulıaanse parken onveılıg te maken met al onze streken en flessen zelfgestookte rakı.
Belgıe - Nederland werd vanuıt een ınternetcafe lıve gevolgd en euforıegewıjs uıtstekend gevıerd.

Wıj trekken weer eens verder, Roemenıe tegemoet. Met Mıchel de DanubeDelta van naderbıj ınspecteren en dan gaat het gemoedelıjk huıswaarts.

Gezonde groeten

2 opmerkingen:

  1. ey heeren!!!

    tof weer van jullie te lezen! Is Michel er nu niet bij?

    ik zit nu in Egypte, Luxor. Het is moeilijk dit touristenparadijsje achtern me te laten maar overmorgen ga ik het toch weer proberen haha

    groetjes van uit Luxor,

    Jan-Willem [de kaaskop die jullie in de sahara hebben ontmoet]

    PS hoe is het trouwens met die franse jongen vergaan? hebben jullie daar nog contact mee?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voor contact, of om eens af te spreken een goede pint te pakken:
    pescadorcamino.blogspot.com
    email: jwillem@yahoo.com

    BeantwoordenVerwijderen